Blaturi din ceramica

Blaturi din ceramică

Blaturile din ceramică sunt o adevărată revoluție în industria mobilierului de bucătărie și baie. Sunt una dintre cele mai practice opțiuni care oferă o suprafață foarte rezistentă. În același timp, aceste blaturi au un aspect impecabil și sunt oferite într-o paletă bogată de texturi și culori, care oferă mari oportunități de utilizare.
Popularitatea în creștere a blaturilor ceramice poate fi explicată cu ușurință prin numeroasele avantaje pe care le oferă. Ceramica aparține unor materiale foarte durabile care nu sunt afectate de razele ultraviolete și își păstrează proprietățile timp de mulți ani.
De asemenea, blaturile ceramice sunt ușor de curățat, sunt rezistente la temperaturi ridicate și umezeală.
Nu este un secret pentru nimeni că ceramica este unul dintre cele mai rezistente materiale și nu va fi afectată de tigăile și oalele fierbinți sau cuburile de gheață. Cei care căutați o alternativă la blaturile din piatră naturală puteți fi siguri că opțiunea ceramică va adăuga un plus la confort și comoditate.

Care sunt avantajele blaturilor ceramice?
În zilele noastre, blaturile ceramice sunt considerate a fi printre cele mai puternice și de cea mai înaltă calitate de pe piață. Având în vedere că suprafața blatului este supusă multor impacturi termice și fizice, fiecare client și-ar dori să investească în ceva care să-i servească mult timp și să îi îndeplinească criteriile și cerințele. Să aruncăm o privire atentă asupra avantajelor blaturilor ceramice și proprietăților acestora.

Durabilitate și rezistență - acestea sunt printre cele mai importante caracteristici deoarece suprafața trebuie să reziste la diferite tipuri de zgârieturi. Multe persoane preferă să taie fructele, legumele, carnea sau peștele direct pe blat. După cum am menționat, ceramica este printre cele mai durabile materiale și poate fi zgâriată doar cu diamant.

Rezistența la pete - materialul nu absoarbe grăsimi, coloranți și alte tipuri de lichide, deci nu se pătează.

Rezistența la umiditate este o altă calitate remarcabilă, deoarece aceasta împiedică dezvoltarea oricăror microorganisme.

Următoarea calitate valoroasă a ceramicii este aceea că suprafața este rezistentă la șocuri. Blaturile din ceramică vor rezista la șocuri medii și slabe, pe ele putând să loviți carnea cu un ciocan de carne, de exemplu.

Igiena este un criteriu extrem de esențial. Blaturile ceramice moderne au o suprafață neporoasă, ceea ce afectează în mod favorabil materialul, având o suprafață igienică deoarece bacteriile nu pot pătrunde în material și nu se pot multiplica.

Suprafața ceramică este rezistentă la foc și la îngheț.

Estetica vizuală – blaturile din ceramică au un aspect modern și elegant, care se vor asorta foarte bine în bucătăriile/băile concepute în stiluri moderne, contemporane și minimaliste. Cei care preferați alte stiluri ați putea opta pentru modele personalizate, care vă vor oferi posibilitatea de a îmbina suprafața în conceptul general de design al bucătăriei și al casei. Suprafețele ceramice arată la fel de frumoase atunci când sunt combinate cu mobilier modern de bucătărie cu finisaj lucios sau cu mobilier din lemn. Puteți alege și grosimea blatului, astfel încât să corespundă preferințelor și gusturilor voastre personale. O opțiune este să aveți o chiuvetă din același material, aceeași culoare și model care să vă ofere un aspect uniform.

Consistența și profunzimea culorii și modelului chiar și sub influența factorilor externi nefavorabili este o garanție că blatul dvs. își va păstra aspectul de-a lungul timpului.

Alegerea acestui tip de blat va aduce un plus de valoare casei dvs., nu numai din punct de vedere estetic, ci și financiar.

Întreținerea – datorită texturii omogene și dense, aceste blaturi sunt excepțional de ușor de spălat și curățat.