Blaturi din granit

Blaturi din granit

Nimic nu este la fel de atemporal ca un blat de granit. Fiecare lastra de granit are un aspect unic cu mai multe fațete, o gamă largă de culori și o strălucire luxoasă. Datorită aspectului lor dinamic, blaturile din granit sunt completarea perfectă pentru orice bucătărie sau baie.

Ești curios de proveniența aspectului unic al granitului? Granitul este o piatră naturală vulcanică, extrasă din cariere. Mai exact, granitul este format prin procesul de cristalizare lentă a magmei la temperaturi ridicate de căldură, în scoarța terestră, de-a lungul milioanelor de ani, având în structura sa cristale minerale interconectate. Varietatea și abundența mineralelor permit formarea unor modele, texturi și cristale distinctive.Acest lucru face ca granitul sa fie un material incredibil de durabil și rezistent la căldură. După ce este extras, granitul este tăiat în plăci individuale de diferite dimensiuni și apoi trecut prin procesul de finisare. Din acest motiv, fiecare lastră (placă) de granit este unică, așa că indiferent de ce alegeți, placa dvs. de granit va fi 100% originală pentru spațiul dumneavoastră.

În comparație cu alte blaturi din piatră naturală, blaturile din granit tind să fie punctul focal al unei camere, datorită modelelor și texturilor lor îndrăznețe. Majoritatea plăcilor au multe culori, variind de la alb, gri, maro și negru și sunt capabile să completeze designul bucătăriei sau băii. Unele sunt simple, cu nervuri sau modele subtile, în timp ce altele oferă aranjamente izbitoare care arată ca niște picturi artistice. Pe lângă aspectul minunat, granitul este, de asemenea, rezistent la căldură și la zgârieturi, astfel încât puteți folosi blaturile din bucătărie din granit fără să vă faceți griji cu privire la posibile daune.

După cum puteți observa, există multe de îndrăgit la blaturile din granit – cea mai dificilă decizieva fi alegerea plăcii de blat potrivite! “ → “Dupa cum puteti observa, exista multe de îndrăgit la blaturile din granit – cea mai dificila decizie va fi alegerea plăcii de blat potrivite pentru decorul dvs. “

Beneficiile instalării blaturilor din granit
Înainte de a cumpăra blaturi de granit, este esențial să luați în considerare ceea ce căutați la un blat. De exemplu, dacă sunteți o persoană care coace frecvent, blaturile de bucătărie din granit nu vor fi afectate de o oală sau tavă fierbinte. Dar, dacă sunteți persoana care varsă apă, suc sau cafea, blaturile din granit ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Blaturile din granit sunt puțin mai poroase în comparație cu blaturile din compozit de quartz, motiv pentru care trec printr-un proces de etanșare(impregnare) înainte de instalare. Sigilantul ajută la prevenirea pătării lichidelor pe blaturi, dar este un aspect de reținut înainte de a cumpăra blaturi din granit. Dacă vă gândiți la instalarea blatului din granit, dar doriți să aflați mai multe despre aspectul său unic, examinați următoarele fapte:

Aspect atemporal
Granitul este cunoscut pentru aspectul său granular, care se reflecta în modelele unice de pe suprafața sa. Aceste modele frumoase includ diferite culori, astfel încât să puteți alege nuanța care se potrivește cel mai bine spațiului dvs. Dacă vreți să instalați blaturi din granit, acestea sunt, de asemenea, compatibile cu mai multe stiluri de bucătărie.

Multifuncțional
În timp ce blaturile de bucătărie din granit sunt o alegere populară pentru proprietarii de case, acesta nu este singurul loc în care puteți instala granit. Plăcile de granit sunt, de asemenea, perfecte ca alegere la blaturi de baie, blaturi de bucătărie exterioara, blaturi de spălătorie și chiar încadrări de șemineu.

Cost-Eficient
Blaturile din granit sunt una dintre suprafețele noastre preferate din piatră naturală, deoarece putem găsi o varianta aproape la orice buget, inclusiv la proiectele de scară largă.

Rezistent la zgarieturi
În timp ce granitul este cunoscut pentru durabilitatea sa, una dintre cele mai bune calități ale sale este proprietatea lui de rezista la zgârieturi. Un cuțit nu va dăuna suprafeței blaturilor de bucătărie din granit și nici aparatele grele dacă trebuie să le mutați.

Termorezistent
Blaturile din granit sunt suficient de rezistente pentru a evita crăpăturile sau deteriorarea din cauza căldurii ușoare. Totodată, dacă folosiți instrumente de styling în rutina dumnevoastră zilnică, blaturile de baie din granit sunt alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Cum se întrețin blaturile de granit
Echipa de la Casa Pietrei știe cât de important este să vă întrețineți blaturile după instalare. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă deteriorați accidental blaturile de granit câteva săptămâni mai târziu, accidental. Din fericire, este ușor să vă întrețineți blaturile din granit, așa că nu ar trebui să aveți dificultăți după instalare.

Ca să curățați blaturile din granit, pur și simplu utilizați apă caldă și puțin săpun de vase. Folosind prea mult detergent poate lăsa în urmă o peliculă sau un reziduu, așa că asigurați-vă că treceți din nou peste blat cu mai multă apă și o cârpă uscată. Detergenții cu amoniac sau înălbitor vor afecta sigiliantul (impregnatul) și chiar pot mătui suprafața, lăsând urme.

Înainte de a da o comandă de blat de bucătărie, baie sau orice piesă de granit către client, echipa noastră de tehnicieni folosește un etanșant pentru piatra naturală pentru a proteja suprafața. Acest etanșant scade porozitatea granitului și împiedică blaturile să absoarbă lichide sau bacterii. Cu toate acestea, este esențial să resigilati blaturile de granit periodic. Dacă observați pete întunecate sau pete de apă, atunci este timpul să resigilați blaturile de granit.

Fiind un material natural, granitul poate avea mici găuri în suprafață, unde cristalele sunt foarte mici și nu aderă la suprafață. Așadar, granitul poate să absoarbă substanțe dacă nu este tratată.

Frumusețea granitelor constă în culorile și variația lor!